Propunerea legislativa privind eliminarea pensiilor speciale ale deputatilor si senatorilor intampina obstacole la comisiile parlamentare care ar trebui sa dezbata si sa se pronunte asupra actului normativ. Vicepresedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Florin Iordache (PSD) sustine, intr-o declaratie pentru NewsIn, ca intarzierea privind elaborarea unui aviz se datoreaza asteptarii unui punct de vedere al Guvernul legat de toate pensiile speciale, pentru ca deputatii sa-si faca "o imagine mai clara".

De alta parere este presedintele Comisiei, democrat-liberalul Daniel Buda, care neaga necesitatea de a primi un document din partea Executivului, insa explica faptul ca deputatii juristi au avut nevoie de timp pentru a face amendamente la proiect.

La randul sau, presedintele Comisiei privind Statutul deputatilor si senatorilor, Gheorghe Birlea a precizat ca sedintele in care ar trebui sa se elaboreze un raport asupra propunerii de eliminare a pensiilor speciale nu s-au putut desfasura din cauza lipsei de cvorum. Birlea a anuntat ca urmatoarea sedinta este programata luni la ora 12.00, insa si-a exprimat rezervele cu privire la prezenta membrilor forului, care sunt plecati in campanie.

"Situatia este mai complicata cu intrunirea cvorumului, membrii Comisiei fiind prinsi de febra electorala. Din pacate nici saptamana aceasta nu s-a intrunit cvorumul, unii colegi au fost plecati si in strainatate. A lipsit si secretarul de sedinta, iar in absenta acestuia nu pot incepe lucrarile Comisiei, desi sunt interesat sa termin cat mai repede problema. Propunerea legislativa are toate avizele necesare, trebuie doar discutata" a explicat senatorul PDL Gheorghe Birlea.

Secretarul forului, udemeristul Kerekes Karoly recunoaste ca a lipsit la sedinta de saptamana aceasta si spune ca va lipsi si la cea programata luni, adaugand ca va avea timp de Comisie abia dupa alegerile din 7 iunie. "Suntem si noi in campanie, abia dupa ce se va termina cu alegerile vom avea timp pentru sedintele Comisiei" a sustinut deputatul UDMR.

Dar, pe langa absenta parlamenterilor din Comisia pentru Statut, mai este un impediment, a explicat Kerekes Karoly: Comisia nu este in masura sa dezbata propunerile legislative cu care este sesizata, intrucat nu are aprobat inca "proiectul de statut de functionare". "Pana cand nu e aprobat, Comisia nu poate lucra oricum" a conchis Kerekes Karoly.