“In nicio tara europeana educatia nu este atat de vitregita ca in Romania premierului Boc si a presedintelui Basescu”, sustine Adomnitei, care le aminteste acestora ca pe perioada cand era el ministru educatia era un domeniu prioritar, iar guvernarea liberala a alocat in premiera un buget de 6% din PIB pentru acest sector.

In opinia fostului ministru, asa-zisa “bataie de joc” fata de educatie este facuta prin: “Inghetarea si chiar diminuarea veniturilor profesorilor, in locul cresterii de 50 % promisa de actuala putere si promulgata de Traian Basescu. Prin taierea fondurilor alocate sistemului de invatamant, prin demersurile de politizare a sistemului, intarzierea intocmirii legii unice de salarizare si incalcarea pactului pentru educatie”, sustine Adomnitei intr-un comunicat de presa trimis redactiei 9am.

Ministrul revocat al Educatiei este de parere ca decizia sindicatelor de a recurge la greva generala in zilele tezelor unice este o modalitate ‚prea blanda” de protest „comparativ cu dimensiunea colosala a esecurilor actualei guvernari in domeniul educatiei”. Cu toate astea, Adomnitei spera ca nu se va ajunge la greva generala sau la proteste pe o perioada nedeterminata.