Reprezentantii SRI si SIE au declinat invitatia de a participa la dezbaterea organizata de PNL privind legile sigurantei nationale sub pretextul caracterului public al manifestarii.
Vicepresedintele PNL Norica Nicolai a declarat miercuri ca la SRI “mai sunt peste 20.000 de dosare ale fostei Securitati”. “Imi vine greu sa cred ca toate aceste dosare au vreo legatura cu siguranta nationala. Imi este teama ca sunt si dosare ale unor persoane publice, de decizie, ale unor formatori de opinie, care la ora actuala manipuleaza fara teama opinia publica”, a mai mentionat Norica Nicolai.

Vicepresedintele liberal a facut respectivele declaratii in cadrul unei dezbateri publice organizate de grupul parlamentar al PNL din Camera Deputatilor pe tema legilor sigurantei nationale.

Aceasta dezbatere reprezinta un nou episod al luptei dintre palate din perioada 2006-2008.

Dupa cum se stie, in timpul Cabinetului Tariceanu I, liberalii au elaborat un pachet de legi privind siguranta nationala ca alternativa a unui pachet legislativ venit din partea serviciilor secrete si agreat de Cotroceni.

Timp de doi ani, intre Basescu si Tariceanu, intre PDL si PNL a existat un adevarat razboi de gherila privind impunerea propriilor variante ale legilor sigurantei nationale. De la 1 aprilie a.c., problema legilor sigurantei nationale a revenit in actualitate. La Parlament s-a decis constituirea unei comisii care sa elaboreze un pachet legislativ in domeniu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.