Fost deputat PSD, Emilian Cutean a fost reinstalat in fruntea Secretariatului de stat pentru revolutionari, prin decizie semnata de premierul Emil Boc. Cutean, un apropiat al lui Ion Iliescu, a mai ocupat acest post in Guvernul Adrian Nastase. Acesta este judecat tocmai pentru traficul cu certificate de revolutionar.

A fost trimis in judecata in luna aprilie 2006 de catre DNA sub acuzatia ca a efectuat operatiuni financiare incompatibile cu functia sa, utilizand informatii obtinute in virtutea acestei functii, precum si pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Potrivit rechizitoriului, Cutean a dispus, pe 20 decembrie 2004, plata a 2.995 miliarde de lei vechi (85.500 euro) in contul Asociatiei "Club 22", al carei presedinte era in acea perioada. Din aceasta suma, Cutean a achitat aproape un miliard de lei vechi, cu titlu de chirie restanta pentru imobilul detinut de asociatie. In acelasi imobil in care functiona asociatia locuia si "revolutionarul" PSD.