Potrivit unui studiu facut de IPP, Relu Fenechiu a avut cea mai lunga deplasare in strainatate anul trecut si anume de 15 zile, in Indonezia, unde a participat la o conferinta pe tema “Incalzirii Globale”.

Presedintele Comisiei de administratie, Sulfina Barbu, i-a anuntat pe membrii forului ca exista o serie de evenimente externe, organizate in perioada urmatoare, la care acestia pot participa oficial. Barbu a adaugat ca, la fiecare deplasare, se poate inscrie un singur parlamentar. In urma anuntului, niciunul dintre deputati nu s-a oferit voluntar pentru a participa la evenimentul "Parlamentul pe apa", organizat in Istanbul, in perioada 18-20 martie, transmite NewsIn.

"Va rog, propuneti macar doi oameni pentru o deplasare. Te duci, mai iesi afara, macar sa mearga doi oameni", a justificat Fenechiu refuzul de a se oferi sa participe la eveniment. Barbu a replicat ca exista un buget de austeritate, insa discutiile privind deplasarea parlamentarilor in strainatate a fost continuata informal, dupa inchiderea sedintei, cand s-au analizat mai multe variante care sa multumeasca toti membrii comisiei.

Nici pentru deplasarea in Kenia, la Nairobi, pentru o singura zi - 1 aprilie- nu s-au gasit voluntari in Comisie. Singurul eveniment asupra careia s-a luat o decizie este calatoria pe Dunare, pe traseul Viena- Belgrad, in cadrul Forului European privind Resursele de Energie Regenerabila, la care va participa deputatul PNL Lucia Varga.