Robert Laurentiu Iapornicu a fost numit, pe 3 februarie 2009, presedintele Agentiei Nationale pentru Romi (ANR), printr-un ordin semnat de premierul Emil Boc. Decizia i-a revoltat pe toti liderii romilor, deoarece Iapornicu nu este un activist rom si nici nu a avut contact cu miscarea romilor.

"Nimeni nu a auzit de acest tanar. Pe mine ma supara faptul ca nimeni nu ne-a consultat cu privire la numirea presedintelui ANR, asa cum mi s-ar parea normal sa se intample“, spune deputatul Nicolae Paun.

"Iapornicu a fost numit la propunerea lui Marian Vanghelie, al carui om este. Iapornicu a fost trimis de Vanghelie sa o ajute in campania electorala pe Oana Mizil, in Ferentari.

Drept rasplata, Iapornicu a primit acest post de presedinte ANR. Nici macar romii din PSD nu au fost consultati, Madalin Voicu si Costel Bercus“, spune Paun. In replica, noul presedinte al ANR a precizat: "Cine m-a propus pe mine pentru aceasta functie nu sunt in masura sa va spun. Nu sunt angajat politic, asta e clar. Pana in decembrie 2008 am fost angajat al Partidei Romilor, pe post de secretar executiv“. Iapornicu a refuzat sa ne trimita CV-ul sau.