"Imi exprim intentia de a participa la cursa electorala din iunie. Cred ca misiunea mea la alegerile generale a fost indeplinita. Am reusit, impreuna cu colegii mei, sa transformam Iasul dintr-un oras 'rosu', in unul 'portocaliu', lucru greu de inchipuit cu ceva timp in urma. Astept cu incredere validarea candidaturii mele la nivel judetean si national", precizeaza senatorul iesean intr-un comunicat de presa, transmite corespondentul NewsIn.

In cazul in care PDL va valida candidatura lui Oprea si daca acesta va castiga un loc de eurodeputat, in Colegiul nr. 5 Senat din municipiul Iasi se vor organiza alegeri anticipate. Oprea a castigat alegerile pentru Parlament cu 45,55% in fata fostului viceprimar de Iasi Constantin Neculau (PSD) si a lui Marin Burlea (PNL).

In iunie 2008, Dumitru Oprea a candidat pentru primaria municipiului Iasi, dar a fost invins, in turul II de scrutin, de social-democratul Gheorghe Nichita, aflat la al doilea mandat in aceasta functie.

In 2007, Iasiul a trimis doi politicieni in Parlamentul European, Dumitru Oprea si Mihaela Popa, ambii din partea organizatiei PDL. Ulterior, amandoi au renuntat la mandatul de eurodeputat pentru a candida la alegerile din noiembrie 2008, atat Oprea, cat si Mihaela Popa devenind senatori.