Deputatii si senatorii au finalizat dezbaterile si votul asupra bugetului de stat pe anul in curs dupa patru zile de lucru intensiv, depasind cu o zi programul stabilit initial, transmite NewsIn.

Bugetul de stat pe 2009 a intrunit 245 de optiuni favorabile, 63 voturi impotriva si o singura abtinere. "Sa fie intr-un ceas bun!", a incheiat Oltean si a anuntat trecerea la prezentarea proiectului de buget al asigurarilor sociale pe 2009.

Presedintele de sedinta, democrat-liberalul Ioan Oltean, a propus plenului ca procedura de vot sa fie deschisa, prin ridicarea mainii, propunere adoptata cu 226 voturi favorabile si 61 impotriva. In urma acestei decizii, Oltean a supus la vot proiectul propriu-zis si a declarat entuziasmat, in timp ce parlamentarii puterii ridicau mainile pentru a vota: "Cata frunza si iarba!".

Parlamentarii au adoptat, vineri, singurul amendament al PNL, respins de comisii, privind suplimentarea cu 25.000 de lei a fondurilor destinate rezervatiei naturale "Dumbrava Narciselor" din judetul Brasov.