PSD s-a dus cu o mapa de propuneri la intalnirea convocata de premierul Calin Popescu Tariceanu cu partidele parlamentare, ieri, la Palatul Victoria. Principalul partid de opozitie doreste "structurarea unui pact de colaborare" intre putere si opozitie, intre Parlament si Guvern, pre si postaderare. O alta initiativa a PSD este crearea unui Consiliu Consultativ, in care expertii partidelor, ai Parlamentului si ai Guvernului "sa lucreze pe un plan de masuri care sa monitorizeze progresele" inregistrate de Romania pentru aderarea la Uniunea Europeana.

Mai mult, PSD doreste ca in procesul de monitorizare sa fie implicate atat ONG-urile, cat si alti specialisti in domeniu. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a salutat initiativa premierului Tariceanu de a convoca aceasta intrunire. "Probabil ca a fost nevoie de acest mic dus rece (votul francezilor - n.r.) pentru ca puterea sa-si dea seama ca este necesara colaborarea tuturor fortelor politice din Romania pentru aderarea la UE", a adaugat Geoana.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.