Conform MAE de la Bucuresti, Ambasada Romaniei la Chisinau a semnalat ministerului de Externe moldovean, prin doua note verbale trimise in iunie 2008, activitatea ilegala a societatii SC Cornel Dimitrov, implicata in obtinerea ilegala de vize pentru Romania.

Potrivit unui comunicat al Minis­terului de Interne de la Chisinau, capii retelei solicitau sute de euro de la cetatenii Republicii Moldova pentru urgen­tarea procedurilor consulare. In cadrul verificarilor efectuate de ministerul de Interne, asistat de Serviciul de Informatii si Securitate al Republicii Moldova, s-a desco­perit ca in aceasta retea activa si un functionar consular roman.

Ambasada Romaniei a semnalat la Chisinau, din iunie 2008, despre activitatile SC Cornel Di­mi­trov SRL, existand documente care atestau ca se intocmeau acte ilegale pentru dosarul necesar obtinerii de vize pentru intrarea in Romania", a declarat, pentru Mediafax, Cosmin Boiangiu, pur­tator de cuvant al MAE. Functio­narii consulari romani de la Chisinau sunt frecvent tinta acuzatiilor de coruptie din partea presei de peste Prut.