Prima dintre hotararile semnate de Tariceanu se refera la celebra cariera de gips din localitatea Stana-Salaj, afacere ce apartine uneia dintre firmele de baza ale lui Ovidiu Tender.

Astfel, prin Hotararea nr. 1411 din 4 noiembrie 2008, societatea Tender SA primeste aprobarea “Licentei de concesiune nr. 5.865/2005 a activitatii miniere de exploatare a gipsului (…) in perimetrul Stana, situat in localitatea Stana, judetul Salaj”.

Alaturi de premierul Tariceanu, documentul a fost semnat de Dorin Marian (seful Cancelariei), Bogdan Gabudeanu (presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale - ANRM), Attila Korodi (ministrul mediului) si Catalin Doica (secretar de stat la Finante).

Prof. univ. Ioan Puscas: 'Exploatarea carierei este o catastrofa'

Primita in al doisprezecelea ceas al guvernarii Tariceanu, aprobarea licentei pentru exploatarea zacamantului de gips de la Stana incheie o perioada extrem de agitata, cel putin pentru locuitorii zonei vizate. Acestia s-au opus in cateva randuri deschiderii carierei de gips atat datorita temerilor privind poluarea mediului, cat si a celor referitoare la zgomotul presupus de trecerea autobasculantelor prin localitate sau de eventuala folosire a explozibililor.