Intrebat daca s-a decis intre PSD si PD-L rotatia premierului dupa doi ani, asa cum propune PSD, Sarbu a precizat ca "nu s-a discutat inca la modul concret, asteptam sa vedem persoana. E negociabil, inca discutam", potrivit NewsIn.

Presedintele Senatului a mai spus ca nu s-au discutat inca ministerele si ministri pentru ca "deocamdata asteptam de la dl. presedinte sa ne dea un prim-ministru" si de abia dupa aceea, se intra intr-o alta faza a discutiei. Intrebat ce ministere ar trebui sa ceara PSD, vicepresedintele social-democrat a aratat ca "fiecare are pretentiile lui, si daca fiecare merge la negociere si spune noi pretindem si ceilalti pretind, atunci se incheie prost negocierea".

Miron Mitrea a spus la randu-i ca UDMR nu ar trebui sa intre in aceasta coalitie pentru ca un al treilea partener, intr-o coalitie ce are deja 70%, "nu mai are ce sa caute ". Intrebat daca intrarea maghiarilor ar putea sa fie o conditie care sa desparta cele doua partide, Mitrea a raspuns afirmativ. Si el a spus ca discutia pe ministere este ultima discutie, dupã ce se terminã negocierile pe protocolul de colaborare.

La randul sau, Radu Mazare a spus ca ministerul Justitiei ar trebui sa apartina PSD sau unui independent, dar acel independent sa nu fie Monica Macovei.

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat si el ca nu vede rolul UDMR in conditiile in care se va ajunge la guvernare PDL-PSD. El a evitat sa raspunda la intrebarea daca intrarea UDMR in guvernare ar putea duce la blocarea negocierilor dintre PSD si PD-L.