"Ma rog, nu e o decizie definitiva, a ramas sa se continue negocierile si cu unii si cu altii, si cu PNL, sa se vada ce solutie se mai poate avansa cu PNL", a declarat Iliescu, la finalul sedintei. El a aratat ca optiunea pentru PD-L a avut ca argument de baza "aceasta ezitare a PNL si inclusiv dificultatea pe care o prezinta" (un guvern PSD-PNL).

"In ceea ce priveste PD-L, urmeaza sa se continue negocierea pe fond pentru ca sunt cateva chestiuni care trebuie clarificate, inclusiv functia de premier. O sa vedem in doua-trei zile la ce solutie se ajunge. O sa vedem, am dat mandat deschis presedintelui ca sa continue negocierile si cu unii si cu altii, dar prevalenta a fost ca, real, pentru a intra la o combinatia de guvernare ar prezenta mai multe garantii cu PD-L, cu conditia sa nu intre UDMR. Cea cu PNL are o serie de alte avantaje care trebuie concretizate", a mai explicat fostul sef de stat, citat de NewsIn.

El a admis ca a votat impotriva unei apropieri de PD-L, spunand ca optiunea majoritara din partid catre formatiunea lui Emil Boc "nu e o solutie".

Ion Iliescu, Adrian Nastase si Viorel Hrebenciuc au votat luni in favoarea unei guvernari PSD-PNL, in timp ce Mircea Geoana a mers pe curentul general si a votat cu PD-L, au declarat pentru NewsIn surse din PSD.

Organizatiile care au votat impotriva PD-L au fost: Bucuresti, Constanta, Buzau, Sibiu, Calarasi, Arges, Tulcea si Prahova, au mai spus sursele citate.

Potrivit unor participanti la discutie, procedura de vot a fost urmatoarea, fiecare mebmbru al CExN se ridica si isi spunea optiunea: fie pentru a intra la putere alaturi de PD-L, fie pentru o coalitie cu PNL.