'Subliniem ca reformarea societatii romanesti este posibila numai prin decomunizarea reala si totala. Aceasta e posibila numai printr-o guvernare de dreapta sustinuta de o majoritate parlamentara de dreapta. Sansa de astazi a poporului roman este ca aproape doua treimi din Parlament sunt ale dreptei.

O situatie atat de favorabila dreptei nu a mai existat in Romania postcomunista. Partidele de dreapta, PNL, PD-L si UDMR, trebuie sa dea dovada de responsabilitate, moralitate si patriotism', spune Iliesiu in scrisoare.

El insista: 'Domnule presedintele al PNL, o alianta postelectorala a PNL cu partidele succesoare ale PCR (PSD-PC) ar reprezenta o sfidare extrem de grava a vointei cetatenilor Romaniei exprimata clar la 30 noiembrie'.

In opinia liderului AC, o majoritate parlamentara de 'stanga-dreapta' si o guvernare de 'stanga-dreapta' ar insemna un non-sens, un act politic derizoriu, ilogic si imoral, o tradare condamnabila posibila doar in numele unor interese oligarhice transpartinice si transdoctrinare.

Sorin Iliesiu avanseaza si ideea ca o decizie de o asemenea importanta, precum alianta postelectorala a PNL, ar trebui luata in mod democratic, de un congres extraordinar sau de un substitut al acestuia.