Mircea Geoana a declarat ca reprezentantii PSD au discutat si despre variantele de formare a acestei majoritati. "Presedintele partidului a primit din partea BPN mandatul de a incepe discutii exploratorii pentru gasirea unei formule majoritare care sa dea guvernarii viitoare o stabilitate parlamentara importanta si am avut o prima evaluare a variantelor de creare a acestei majoritati", a spus liderul PSD.

Acesta a adaugat ca, pe langa sustinatorii intrarii la guvernare a PSD, a fost si "o opinie destul de conturata", care a sustinut ca pentru PSD, "in absenta regasirii elementelor de forta ale acestui mandat, protejarea locurilor de munca, a puterii de cumparare si a evitarii a platirii costurilor acestor crize, in absenta intr-o formula majoritara a acestor elemente, si varianta ramanerii in opozitie este o varianta pe care unii dintre colegi au evocat-o".

Inaintea inceperii sedintei liderilor PSD, Miron Mitrea a declarat ca solutia cea mai probabila pentru PSD este un guvern cu PD-L, dar ca este departe de a fi "batuta in cuie", el recunoscand ca partidul, in conditiile actuale, nu se mai poate incapatana sa revendice postul de premier.

"Colegii nostri din teritoriu ar prefera sa fim la guvernare, deci vom discuta o solutie care sa ne duca la guvernare. Sigur ca o solutie cu PD-L este mai probabila decat una cu PNL, dar este departe de a fi batuta in cuie. (...) Negocierile vor debuta de vineri incolo, pana atunci vor avea loc discutii si o oferta dintr-o parte sau alta. Deocamdata nu avem o solutie", a conchis acesta.