Stolojan sustine ca rasturnarea situatiei anuntate de exit-poll-uri devenise previzibila pentru PD-L inca din cursul noptii de duminica, in urma numaratorii paralele efectuate in tara de democrat-liberali. "Trebuie totusi sa asteptam rezultatele finale. Deocamdata nu stim daca partea nenumarata a voturilor de catre Biroul Electoral Central este din mediul urban sau din cel rural. Noi am vazut insa din timpul noptii ca suntem cap la cap cu PSD", a declarat Stolojan astazi pentru NewsIn.

Intrebat asupra influentei pe care ar putea sa o aiba schimbarea ierarhiei anuntate initial asupra negocierilor pentru formarea noului Guvern, Stolojan a spus: "Inca nu stim. Deocamdata, vom putea merge cu fruntea sus la consultarile care vor avea loc la Cotroceni cu presedintele tarii".

Dupa numararea voturilor din 71% din sectiile de votare, PD-L conduce in optiunile electoratului cu aproape un procent in fata Aliantei PSD-PC, in timp ce PNL a obtinut putin peste 18% atat la Camera Deputatilor, cat si la Senat, a anuntat, luni, Biroul Electoral Central.