"Ceea ce e interesant in acest foileton e ca atat Presedintia, cat si Guvernul sunt ca un fel de frumoasa din padurea adormita. Guvernul mimeaza responsabilitatea fiscala si bugetara, acelasi guvern care a dus deficitul bugetar la peste 3%, iar presedintele joaca acelasi rol, pretinzand ca are grija de profesori", a declarat presedintele PSD, conform NewsIn.

Mircea Geoana a spus ca social-democratii sunt "bucurosi" ca legea initiata de PSD devine obligatorie pentru Guvernul Romaniei, dar ca reforma salariilor bugetare trebuie sa fie continuata de viitorul executiv. "E o lege care va trebui pusa in aplicare intr-un cadru bugetar mai larg, e obligatia viitorului Guvern PSD si a viitorului Parlament sa adopte legea referitoare la salarizarea uniforma a administratiei romanesti", a explicat el.

Presedintele Traian Basescu a promulgat vineri legea privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor.
Guvernul a fost convocat in sedinta extraordinara, sambata dimineata, la ora 10.00, pentru a discuta situatia creata de promulgarea legii privind majorarea salariilor profesorilor cu 50%, a declarat vineri purtatorul de cuvant al guvernului Camelia Spataru.

Surse guvernamentale au declarat ca variantele luate calcul de Guvern sunt prorogarea termenului de intrare in vigoare a legii, anularea acesteia prin ordonanta de urgenta si cautarea resurselor pentru punerea in aplicare a actului normativ. O decizie va fi luata in functie de datele pe care le va prezenta ministrul Finantelor Varujan Vosganian, au mai declarat sursele citate.