"Este o discutie pe care am avut-o la inceputul actualului Parlament si actualului Senat cu privire la algoritmul repartizarii functiilor in Senatul Romaniei. Acesta a confirmat ca principalul grup din Senat, grupul PSD, este cel care a primit si, in mod normal, trebuie sa detina pana la final sefia Senatului", a explicat Geoana, in contextul in care, pentru presedintia Senatului candideaza si liberalul Radu Campeanu, alaturi de candidatul PSD.

Presedintele PSD a precizat ca, in cazul in care se merge catre o alta formula, asta ar insemna rediscutarea intregului algoritm cu privire la toate functiile din Senatul Romaniei, ceea ce este, potrivit lui Geoana, "si contraproductiv si foarte tarziu din punct de vedere al calendarului politic".

Intrebat daca este posibil ca, pe langa candidatul desemnat de BPN la functia de presedinte al Senatului, Ilie Sarbu, sa mai existe si o alta candidatura supusa votului grupului senatorial al PSD, fiind vorba despre cea a lui Doru Ioan Taracila, Mircea Geoana a spus ca este libertatea fiecarui senator sa concureze.

"Este o competitie in interiroul partidului, este libertatea fiecarui senator al nostru sa candideze pentru o functie importanta, dar din punct de vedere al modului in care Biroul Politic al partidului vede aceasta succesiune la conducerea Senatului Romaniei, cel care are ultimul cuvant in interiorul partidului este Biroul Politic si ar trebui sa avem un sentiment politic cu privire la aceste nominalizari", a precizat Geoana, indicand clar faptul ca decizia BPN nu va fi schimbata in grupul PSD de la Senat.

"Grupul are dreptul statutar sa se exprime prin vot si in privinta candidaturilor altor colegi. Noi asteptam cu foarte mare incredere si votul din grupul nostru. Decizia grupului trebuie sa o respectam, dar decizia finala apartine Biroului Politic", a subliniat Geoana, intrebat daca votul din grup nu ar putea valida un alt candidat pentru sefia Senatului.

PNL a anuntat candidatura pentru acest post a lui Radu Campeanu. Vicepresedintele liberal Puiu Hasotti a precizat ca orice senator isi poate depune candidatura la sefia Camerei Superioare, nefiind vorba de o revocare a presedintelui, ci de demisie.