Liderii partidelor politice sustin revendicarile profesorilor, contrar pozitiei guvernului care nu vrea sa acorde aceste majorari salariale.

"PD-L nu poate face o intelegere cu Tariceanu pentru ca nu este credibil" a declarat vicepresedintele democrat - liberal, Cezar Preda, la iesirea de la consultarile dintre premier si reprezentantii partidelor parlamentare privind majorarile salariale votate de Parlament."Dorinta domniei sale de a face grupuri de lucru tehnice cu partidele este o porcarie, este iarasi un exercitiu de imagine", a concluzionat Cezar Preda, potrivit Realitatea.

In acelasi timp, Curtea Constitutionala de Justitie considera ca majorarea salariilor profesorilor cu 50% nu reprezinta un deficit public excesiv.

De asemenea, CCR precizeaza ca nesustinerea Guvernului fata de adoptarea amendamentelor la proiectul de lege criticat nu este un motiv de neconstitutionalitate, deoarece legea a fost adoptata de Parlament pentru aprobarea unei ordonante a Guvernului, ordonanta adoptata in baza unei legi de abilitare, arata NewsIn.

Premierul Tariceanu a declarat in data de 6 octombrie ca, in unanimitate, conducerea PNL a decis sa nu sustina punerea in aplicare a maririi salariilor cadrelor didactice cu 50%, indiferent de costurile politice, precizand ca are variante de a impiedica aceasta majorare.

"Nu sunt dispus sa patronez si sa-mi dau girul catre o astfel de situatie", a declarat premierul, potrivit NewsIn.

REALITATEA.NET - Liderii politici prezenti la consultarile de Palatul Victoria au sustinut majorarea salariilor profesorilor