Nicolae Vacaroiu a declarat ca se desparte „cu mare greutate” de Senat, insa Curtea de Conturi reprezinta o „atractie” pentru el pe final de cariera profesionala. „Pe final de cariera profesionala, pentru mine, este o atractie faptul ca voi fi la Curtea de Conturi, una dintre cele mai importante institutii ale statului”, a declarat marti Nicolae Vacaroiu.

Vacaroiu si-a expus, de asemenea, motivele pentru care doreste functia de presedinte a Curtii de Conturi, declarand ca nu merge „intamplator” si ca vrea sa performeze in aceasta functie printr-o preocupare permanenta pentru controlul fondurilor si a celor care gestioneaza si beneficiaza de aceste fonduri.

„Nu ma duc intamplator, nu accept usor o functie, dar ma duc cu gandul de a consolida Curtea de Conturi, de a iesi cu o performanta care sa insemne preocupare permanenta pentru ca ordonatorii principali, secundari si tertiari de credite, inclusiv toti cei care folosesc sau beneficiaza intr-un fel sau altul de banul public, pe diferite formule, inclusiv pe subventii, sa fie bine supravegheati, in primul rand, si, in al doilea rand, controlati atat asupra formei de gestionare a fondurilor pe care le-au obtinut, dar si pentru a le folosi cu maxima eficienta", a ,ai spus Vacaroiu.

In ceea ce priveste omul pe care ar vrea sa il lase in locul lui la sefia Senatului, Nicolae Vacaroiu i-a nominalizat pe Ioan Taracila, Serban Nicolae si pe Ilie Sarbu, nedorind sa spuna care este preferatul sau pentru a nu influenta votul din interiorul grupului parlamentar al PSD.