"Si eu ma uit cateodata si tai din ele, dar apar pe margine frumusel sporuri care se adauga si care fac in final ca veniturile sa fie cu mult mai mari decat salariile", a declarat premierul, raspunzand unei intrebari adresate de presa. Tariceanu le-a recomandat ziaristilor sa ceara sefilor agentiilor guvernamentala sa-si faca publice salariile, pentru ca fac parte din sistemul public.

El a dat un raspuns si declaratiei sefului statului, care a spus ca salariile foarte mari ale sefilor de agentii guvernamentale reprezinta "expresia lacomiei si a nesimtirii politicului" si a acuzat Executivul ca tolereaza aceasta situatie pentru a satisface clientela politica. "Gresit, nu se recompenseaza nimeni. Astea sunt salarile care functioneaza in Romania nu de astazi, nu de ieri, functionau si acum patru ani", a replicat Tariceanu.

Seful statului a declarat vineri ca agentiile guvernamentale au devenit "mosia financiara a clientilor politici". "Este expresia lacomiei si a nesimtirii politicului, pentru ca toate aceste agentii sunt in subordinea Guvernului, dar sunt lasate pentru ca toata clientela politicului trebuie sa-si ia bani de acolo", a afirmat Traian Basescu. Presedintele a dat exemplul ANRE si a aratat ca aceste institutii "asa-zis autofinantate" sunt de fapt finantate din taxele pe care le platesc agentii economici.

Basescu a mai dat exemplul sefei de la Fondul Proprietatea, Daniela Lulache, sustinand ca, desi fostii proprietari n-au primit niciun ban, acesta are un "salariu urias".

Potrivit ziarului "Gardianul", castigurile sefului ANRE ajung la circa 50.000 - 55.000de euro pe luna, majoritatea banilor venind nu din salariu, ci din prime trimestriale si diurne. Potrivit "Gardianul" bugetul de salarii a echipei manageriale de la ANRE se ridica la aproape sapte milioane de euro pe an. Aceeasi sursa sustine ca sefa Fondului Proprietatea, Daniela Lulache, castiga aproape 17.000 de euro lunar.