Ursarescu considera, de asemena ca aceste actiuni de ofensiva si presiune ale sindicatelor nu reprezinta altceva decat actiuni indirecte de campanie electorala.

“Sa facem o comparatie cu ce se intampla in alte locuri, vom observa ca in Occident, si nu numai, presiunile sindicale (traduse prin manifestari de strada, greve etc) au loc pentru cresteri salariale cuprinse intre 6 si 10 procente. Exista la aceste sindicate un simt al masurii, o anumita decenta. Si asta chiar si atunci cand evenimentele degenereaza si se produc si violente. Pentru aceste procente privind cresterile salariale se bat sindicatele in state cu o productivitate a muncii net superioara Romaniei. Nu o spun doar eu, o spun si analistii politici si economici care urmaresc fenomenul.”, declara Deputatul PNL.

Sindicalistii fac jocuri politice

Ursarescu sustine ca unii lideri de sindicat sunt implicati si fac jocuri politice. Acesta considera ca la ora actuala liderii de sindicat nu vorbesc doar in numele sindicatelor pe care le reprizinta ci si in numele si in favoarea partidului in care sunt implicati.

Deputatul PNL a dat si cateva exemple in acest sens: “Catalin Croitoru. Se stie, de doua luni de zile, acest lider de sindicat a facut public faptul ca este membru al PD-L. Un exemplu notoriu este cel al lui Matei Bratianu, deja anuntat drept candidat la parlamentare pentru PSD. Si mai sunt si alti sindicalisti pe care o sa-i intalnim prin diferite colegii sub culorile PD-L si PSD.”, a declarat Ursarescu.

In acest sens, Ursarescu face o solicitare de la tribuna Camerie, “ca liderii politici sa nu mai implice sindicatele in batalia politica deoarece solicitarile exagerate ale liderilor sindicali implicati politic ar putea dauna grav economiei romanesti, iar pana atunci ar putea afecta grav stabilitatea politico-economica din Romania.”