Hasotti sustine ca a fost sunat de catre ministrul Paul Pacuraru, care i-a cerut ca, in calitate de lider de grup, sa accepte votarea pentru trimiterea sa in judecata, pentru a-si demonstra nevinovatia.

"Mi-a dat telefon si mi-a cerut ca senatorii liberali sa voteze in favoarea trimiterii in judecata”, a afirmat Hasotti. El a mai precizat ca acelasi vot va fi si in cazul fostului ministru Codrut Seres si ca va supraveghea personal votul parlamentarilor liberali. Problema va fi dezbatuta si in Delegatia Permanenta a PNL care va avea loc saptamana viitoare la Constanta, inainte de sesiunea extraordinara.

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat, luni, ca s-a decis convocarea unei sesiuni extraordinare in perioada 25-28 august pentru solicitarea inceperii urmaririi penale in cazul ministrului Muncii Paul Pacuraru si a fostului ministru al Economiei Codrut Seres. Comisia juridica a Senatului a decis, miercuri, 13 august, cu unanimitate de voturi, sa prezinte plenului un raport favorabil cererii Parchetului General si DNA de incepere a urmaririi penale a senatorilor Cordut Seres si Paul Pacuraru.

Senatul a fost sesizat de catre Parchet pentru a decide inceperea sau nu a urmaririi penale in cazul senatorilor Paul Pacuraru (ministrul Muncii) si Codrut Seres (fost ministru al Economiei).