Serviciul de pompieri se plaseaza pe prima pozitie a topului categoriilor profesionale considerate "de incredere" de catre romani, cu o rata a increderii de 94%, urmat de fortele armate (90%), serviciul postal (89%) si profesori (85%). Cele mai mari rate ale neincrederii sunt contabilizate in contul politicienilor (rata a neincrederii de 86%), al firmelor de avocatura (58%), al sefilor marilor companii (54%) si al politiei (47%).
Pompierii conduc nu numai in topul preferintelor romanilor, ci si in topurile simpatiilor cetatenilor din SUA si din tarile europene, realizate de GfK, cu rate ale increderii cuprinse intre 81% (in Rusia) si 99% (in Suedia). Exceptie fac doar pompierii polonezi, cu o rata a increderii de numai 64%, cu mult mai mica decat cea acordata profesorilor din aceasta tara, de 93%.

In ceea ce-i priveste pe doctorii romani, studiul GfK le asociaza o rata a neincrederii din partea populatiei de 25%. Cu alte cuvinte, un sfert din cetateni nu au incredere in halatele albe. Rata increderii in medici este cu 10% mai mica decat rata increderii in profesorii autohtoni. Mai prost decat medicii nostri stau, la acest capitol, doar medicii greci (49% rata de neincredere), rusi (39%) si bulgari (32%). In cele mai multe tari dezvoltate ale Europei si in America gradul de incredere in medici depaseste 85%, apropiindu-se de rata increderii in profesori sau chiar depasind-o, asa cum se intampla in Franta si in Germania (87% rata a increderii, respectiv 88%).