Vasil Kimov Petrov, fotograf si muzician de la Sofia, va primi 10.000 de euro daune morale, judecatorii de la Strasbourg estimand ca a fost supus la tratamente inumane si degradante "de o gravitate considerabila". Decizia se refera si la durata excesiva si lipsa de eficienta a procesului intentat de Petrov, care a durat peste sapte ani.

In februarie 1998, Petrov a fost dus la politie sub suspiciunea de agresiune sexuala asupra unui model, in atelierul sau.

Legat cu catuse de o teava de deasupra capului sau toata noaptea, el a fost batut cu bastonul, pumnii si picioarele de catre politisti. Reclamantul afirma de asemenea ca a fost legat timp de o ora de gratiile unei usi, in asa fel incat nu putea sa stea drept.

Eliberat provizoriu, el a fost examinat de un medic legist care a constat leziuni corporale ce confirmau afirmatiile sale.

In 29 mai 1998, el a depus plangere pentru rele tratamente comise de trei politisti. Parchetul a respins plangerea pentru lipsa de dovezi, pe motiv ca politistii in cauza au negat acuzatiile. Decizia a fost anulata in apel. In septembrie 2005, un tribunal de la Sofia a pus capat procedurii penale impotriva politistilor din cauza prescrierii faptelor.