Potrivit acestei surse, Yona este acuzat ca a primit foloase necuvenite, a falsificat registrele contabile ale companiei, a folosit documente falsificate si a folosit ilegal fonduri ale companiei.

Fostul director si actionar majoritar a incheiat o intelegere cu procurorul, potrivit careia Yona pledeaza vinovat la toate capetele de acuzare si va primi sapte ani de inchisoare. Yona va plati de asemenea despagubiri in valoare de aproximativ 1,2 milioane de dolari oamenilor afectati de falimentul Heftsiba.

Politia italiana l-a prins pe Yona, pe numele caruia fusese emis un mandat international de arestare, la data de 30 august 2007, la Castelnuovo del Garda, un orasel de langa Verona. Omul de afaceri, care a fugit din Israel dupa falimentul firmei sale, fusese cautat in mai multe tari europene, inclusiv in Romania, unde s-a crezut initial ca se ascunde.

Yona este acuzat de o inselaciune de mai multe milioane de dolari ale carei victime au fost clientii companiei Heftsiba. Multi dintre ei au cumparat apartamente de la Heftsiba, dar nu au apucat sa se mute in ele, pentru ca acestea au fost puse sub sechestru in contul platii unor datorii enorme pe care compania lui Yona nu a declarat niciodata public ca le are.

Presa a scris ca Yona ar fi fugit din Israel si pentru a scapa de membri ai lumii interlope de la care imprumutase bani.