Senatorul de Illinois se bucura de sustinerea masiva a alegatorilor de culoare, dar si de cea a majoritatii femeilor si alegatorilor cu varste sub 55 de ani, potrivit studiului, citat de NewsIn.

La polul opus, senatorul de Arizona are un avantaj usor in randul electoratului masculin si conduce detasat in randul alegatorilor albi. El este sustinut si de majoritatea celor de peste 55 de ani.

Barack Obama are un avantaj de 11% in fata adversarului sau republican in statele unde diferenta dintre George W. Bush si contracandidatul sau democrat la alegerile din 2004, John Kerry, a fost infima, adica mai putin de 5%. In statele care au votat candidatul republican (diferenta a fost mai mare de 5%) in anul 2004, Obama este creditat cu 44% din intentiile de vot, iar McCain cu 47%.

Potrivit studiului, 88% dintre persoanele chestionate declara ca nu au nimic impotriva perspectivei de a avea un presedinte de culoare, in timp ce 9% afirma ca se opun unei astfel de posibilitati. In cazul a 86% dintre alegatori, culoarea pielii lui Barack Obama nu le va afecta alegerea.

Studiul a fost realizat in perioada 8 -13 iulie, pe un esantion de 1.725 persoane si are o marja de eroare de plus sau minus 2,4%.

Un alt sondaj publicat sambata de revista Newsweek ii acorda lui Obama un avans de numai 3% - 44% din intentiile de vot, fata de 41% McCain.