Sondajul intervine in conditiile in care armata britanica se confrunta cu probleme legate de oboseala militarilor: 7.800 de soldati sunt desfasurati in Afganistan si 4.000 in Irak.

Potrivit studiului, 47% dintre soldatii din Infanteria si Marina britanica, 44% din Aviatie (Royal Air Force, RAF) si 37% din Corpul Puscasilor Marini au declarat ca "simt in mod frecvent dorinta de a parasi armata definitiv".

In total, 45% dintre militarii britanici chestionati nu sunt satisfacuti cu situatia actuala, pentru ca trebuie sa petreaca mult timp departe de familie si de prieteni. Aproximativ 38% dintre ei au afirmat ca aceasta situatie ii determina sa ia in considerare demisia, in timp ce 47% au dat asigurari ca nu le influenteaza decizia.
Intrebati despre moralul din unitatile lor, 72% dintre membrii RAF, 64% dintre cei din Marina si 59% dintre cei din Infanterie au declarat ca este "scazut" sau "foarte scazut". In Corpul Puscasilor Marini, numai 38% dintre soldatii intrebati au oferit acest raspuns.

Studiul a fost realizat in perioada iulie-octombrie 2007, pe un esantion de 8.857 de militari.