Sondajul, realizat de WorldPublicOpinion.org in 20 de tari, arata ca niciun lider national nu inspira o mare incredere in afara propriei tari. Insa Bush, Pervez Musharraf si Mahmoud Ahmadinejad se claseaza pe ultimele trei locuri.

Doar 23% din populatia din afara Statelor Unite are "multa sau ceva" incredere in Bush, comparativ cu 22% pentru Ahmadinejad si 18% pentru Musharraf.

Nici liderii celorlalte tari nu s-au descurcat prea bine. Numai 26% au incredere in presedintele francez Nicolas Sarkozy, 28% in liderul chinez Hu Jintao, 30% in premierul britanic Gordon Brown si 23% in presedintele rus Vladimir Putin, care intre timp a devenit premier.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, se bucura de cea mai mare incredere - 35%.

"In timp ce neincrederea in Bush s-a intensificat, nu a aparut niciun alt lider care sa umple golul", a spus Steven Kull, directorul WorldPublicOpinion.org. "Hu Jintao si Putin sunt populari in randul unora dintre natiuni, dar tendinta este ca lumea mai mult nu are incredere in ei", a precizat el.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 19,751 persoane, reprezentand 60% din populatia lumii, intre 10 ianuarie si 6 mai.