"O importanta cantitate de droguri a fost ascunsa in districtul Spin Boldak, la 40 de kilometri de frontiera cu Pakistanul, in provincia Kandahar", a declarat generalul Abdul Hadi Khalid, adjunctul ministrului afgan de interne. "In total, am confiscat luni 236,8 tone de hasis, ascunse in mai multe transee, si le-am dat foc", a adaugat el intr-o conferinta de presa. "Din cate stim, este cea mai mare cantitate de hasis confiscata pana acum in lume", a adaugat ministrul.

"Este probabil cea mai importanta operatiune de acest tip din lume" din punctul de vedere al cantitatii confiscate, a declarat comandantul Fortei internationale de Asistenta pentru Securitate (ISAF) din cadrul NATO, desfasurata in Afganistan.

"Unitatea speciala a politiei afgane a urmat o pista si si-a demonstrat capacitatea de a lupta impotriva traficului de droguri", a declarat gerenalul american David McKiernan, intr-un comunicat. "Gratie acestei operatiuni, capacitatea talibanilor de a cumpara arme si de a ameninta securitatea poporului afgan a fost serios afectata", a adaugat el.

Valoarea stocului descoperit ajunge la 400 de milioane de dolari, dintre care 14 milioane le-ar fi revenit talibanilor, potrivit ISAF.