Dupa ce au fost numarate 13 la suta din voturi, partidul aflat la putere - Miscarea Nationala Unita - are putin peste 60 la suta din voturi, in timp ce principalul coalitie din opozitie are sub 15 la suta.

Presedintele Saakasvili a declarat ca este suprins de cat de mare este sustinerea pentru partidul sau, dar opozitia a spus ca va contesta rezultatul.

Observatorii se tem ca recentele proteste de strada vor fi reluate.

Presedintele Georgiei, Mihail Saakasvili, avea incredere in victoria partidului sau, lucru pe care l-a spus dupa ce aparusera sondajele facute la iesirea de la urne.

Si acestea aratau ca partidul sau ar fi castigat doua treimi din voturi.

"Nu exista cifre finale, desi probabilitatea e foarte mare ca dupa aparitia rezultatelor Miscarea Nationala sa obtina suficiente locuri in parlament, astfel incat sa se apropie de o majoritate constitutionala", a spus presedintele georgian.

Opozitia sustine insa ca alegerile au fost falsificate.

Aproximativ trei mii de oameni s-au reunit dupa miezul in capitala Georgiei pentru a-i asculta pe liderii opozitiei afirmand ca presedintele Saakashvili si aliatii sai ar fi folosit resursele statului si ar fi indimidat alegatorii pentru a ramane la putere.

Corespondentul BBC Matthew Collin afirma ca numarul relativ redus de participanti ar dovedi ca opozitia n-ar fi reusit sa organizeze acea "rebeliune populara" de care vorbea inainte de vot.

Observatorii OSCE urmeaza sa comunice in cursul zilei de joi daca votul a fost sau nu corect.

Scrutinul a fost urmarit cu atentie de Washington si Uniunea Europeana, nelinistite de tensiunile dintre Georgia si Moscova si preocupate de pozitia strategica a tarii pe ruta petrolului caspic.

Alegerile au fost marcate profund de dezbaterile legate de sprijinul crescand al Rusiei fata de separatistii din Abhazia si Osetia de Sud.