Apropierea dintre Biserica si Stat este tot mai mare pe zi ce trece. Serviciile secrete ii hartuiesc pe protestanti, banuiti de sponsorizare din SUA.
„Protestantismul infrunta vremuri dificile in Rusia, poate e sfarsitul sau” - prin acest avertisment, transmis de un ofiter al FSB (succesorul KGB) unui pastor metodist, descrie International Herald Tribune (IHT) situatia libertatii religioase in Rusia.

Publicat chiar in Joia Mare, articolul porneste de la premisa ca Biserica Ortodoxa Rusa s-ar teme de un soi de „competitie pentru enoriasi” in fata invaziei de misionari neoprotestanti, astfel ca Statul, aflat sub controlul lui Vladimir Putin, care priveste cu suspiciune orice vine din Occident (mai ales din SUA), a devenit un aliat natural impotriva acestui pericol. Biserica si Statul ar lucra impreuna „in simfonie”, iar ortodoxia ar fi devenit o religie de stat.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.