Doi angajati ai Agentiei Atomice pakistaneze au fost rapiti ieri in zona de nord-vest a Pakistanului, la granita cu Afganistanul. Rapirea celor doi experti are loc in aceeasi zi in care ambasadorul pakistanez de la Kabul a disparut in conditii suspecte.

Doi experti de la Agentia Atomica pakistaneza, aflati intr-o misiune de cercetare a unor noi depozite de minerale, descoperite in muntii din nord-vestul tarii, au fost rapiti de persoane necunoscute, au anuntat oficiali de rang inalt din Ministerul de Interne de la Islamabad. "Tehnicienii au mers in acea zona pentru a realiza anumite teste geologice, insa au fost rapiti de persoane necunoscute impreuna cu soferul lor", a declarat Romail Akram, un oficial din politia pakistaneza, citat de Reuters.

Vehiculul in care acestia se aflau a fost oprit de persoane inarmate care purtau masti. Evenimentul a avut loc in districtul Dera Ismail Khan, unul dintre fiefurile militiilor locale. "Nu stim inca daca rapitorii sunt militanti sau membri ai vreunei bande criminale", a declarat un politist local, Akbar Nasir, pentru AFP. Autoritatile pakistaneze au inceput cautarile celor doi experti la doar cateva ore dupa ce acestia au fost rapiti, insa fara niciun rezultat.