Neo-zeelandezul, in varsta de 88 de ani, a incetat din viata la un spital din orasul Auckland. Guvernul Noii Zeelande va organiza funeraliile marelui alpinist. Familia lui Sir Edmund Hillary a primit de asemenea sprijinul numerosilor prieteni ai lui Hillary. In Nepal va fi de asemenea organizata o procesiune memoriala.

La 29 mai 1953, Hillary si serpasul nepalez Tenzing Norgay au ajuns, dupa o ascensiune dificila, pe cel mai inalt varf din lume, Everestul. Nu a lipsit mult ca acest moment istoric sa nu fie imortalizat, din cauza modestiei lui Hillary, care nu s-a gandit sa faca fotografii, scrie Romantica. Cel care a avut grija sa realizeze cateva instantanee de pe "acoperisul lumii" a fost Tenzing.

Hillary si-a dedicat apoi o mare parte din viata, ajutand populatia serpa din Nepal prin organizatia non-profit pe care a fondat-o. Prin eforturile sale a reusit sa construiasca multe scoli si spitale in aceasta regiune indepartata a muntilor Himalaya. Iar Sir Edmund Hillary a declarat ca aceasta este cea mai mare realizare a vietii sale.

Sursa imagine: CNN