Saptamana in curs, ce ar fi trebuit sa fie totusi cea mai fericita din viata cuplului Charles-Camilla, avand in vedere casatoria acestora programata pentru vineri, a debutat cum nu se poate mai ghinionist.
In urma deciziei Vaticanului de a fixa data funeraliilor celui mai indragit Papa din istoria omenirii pentru aceeasi data, mirii s-au vazut nevoiti sa amane cu o zi fericitul eveniment, se arata ieri intr-un succint comunicat al Clarence House, resedinta oficiala a printului de Wales.

Mirii si-au intrerupt intre timp concediul prenuptial, reintorcandu-se la Londra pentru a participa la o slujba religioasa oficiata ieri la catedrala Westminster in memoria Papei Ioan Paul al II-lea. Anterior hotararii cuplului in ceea ce priveste reprogramarea casatoriei lor pentru data de 9 aprilie, secretariatul printului de Wales anuntase, mai voalat, "sensibilitatea" cuplului fata de "alte evenimente".

Decizia a survenit ca urmare a faptului ca printul mostenitor va fi, la randul sau, prezent la ceremonia funerara din cetatea Vaticanului.

Anterior anuntului, presa britanica era aproape unanim convinsa ca nimic nu-i va putea determina pe miri sa amane evenimentul, nici macar o "eclipsa de soare", precum declarase transant lordul St. John of Fawsley. Acelasi lord, de altfel expert constitutional, a mai provocat - in ajunul casatoriei - un ultim soc tuturor admiratorilor regretatei printese Diana. El a aratat ca logodnica printului, Camilla Parker-Bowles, va deveni, oricum, si printesa de Wales - titlu asociat automat cu "regina inimilor", fapt confirmat si de secretarul de stat pentru probleme constitutionale, Chris Leslie.