Avioane de razboi ale Turciei si trupe terestre au atacat pozitiile rebelilor kurzi, in apropierea granitei cu Irakul, desi, oficial, Ankara nu recunoaste declansarea ofensivei militare. Surse militare din capitala Turciei au precizat ca este vorba de incursiuni de mica amploare, si nu de o interventie majora. Guvernul turc incearca, deocamdata, sa evite o operatiune militara de anvergura in nordul Irakului, desi a primit acordul parlamentului.

Presa de la Ankara afirma ca 300 de infanteristi sustinuti de aviatie au luat parte la incursiunile incepute in urma cu trei zile, pentru a presa guvernul de la Bagdad sa ia masuri impotriva insurgentilor PKK. Surse militare turce au afirmat ca 34 de rebeli din PKK au fost ucisi in timpul acestor operatiuni, iar toti soldatii care au luat parte la interventie s-au intors in Turcia.

Incursiunile Turciei vin pe fondul ingrijorarilor exprimate de oficialii de la Washington si Bagdad, care se tem ca o ofensiva turca de mare anvergura in Kurdistan va destabiliza singura regiune pacificata a Irakului, unde se afla si importantele resurse de petrol ale tarii. Un reprezentant al guvernului de la Ankara a afirmat ca Turcia a informat SUA cu privire la operatiunea transfrontaliera si face schimb de informatii cu serviciile secrete americane.