Presedintele georgian, Mihail Saakasvili, a declarat in Adunarea generala a ONU ca una dintre persoanele ucise la 20 septembrie era un locotenent-colonel rus. Saakasvili si-a mentinut pozitia prin acuzatii pe care le-a adus Moscovei. "Nu poti sa nu te intrebi ce facea un colonel al armatei ruse in padurile Georgiei, organizand si conducand un grup de rebeli inarmati, intr-o misiune terorista", a declarat presedintele Georgiei.

Trimisul rus, Vitali Ciurkin, a declarat, pe de alta parte ca trupele georgiene au efectuat un atac neprovocat asupra "unei tabere de antrenament antiterorism" din trecatoarea Kodori si ca au ucis doi instructori rusi, impuscandu-i in cap. "Au facut totul pentru a agrava tensiunile", a subliniat Ciurkin.

Relatiile dintre Rusia si Georgia sunt tensionate de cand Saakasvili a ajuns la putere in urma unei miscari ample de proteste, in 2004. Rusia a intrerupt transportul si legaturile comerciale cu Georgia anul trecut, dupa ce Tbilisi a arestat patru ofiteri rusi acuzati de spionaj. In august, Georgia a acuzat Moscova ca a lansat o racheta asupra teritoriului sau, dar Moscova a negat categoric.

"Acest comportament nesabuit si periculos trebuie sa inceteze", a declarat Saakasvili la ONU.
Georgia regreta orice pierdere de vieti omenesti si va face tot posibilul pentru "evitarea violentei si a unor confruntari", a precizat in acelasi timp Saakasvili, dupa cum Informeaza NewsIn.