Senatorul Larry Craig (62 de ani), a fost surprins in timp ce ii facea avansuri unui barbat in cabinele de WC ale aeroportului din Minneapolis. Barbatul, Dave Karsnia, s-a dovedit a fi angajat in civil al politiei aeroportului. Acesta povesteste cum domnul senator i-a transmis explicit, prin miscari ale picioarelor pe peretii despartitori ai cabinei de WC, dorinta de sex.

Reprezentantul statului Idaho, casatorit si cu trei copii adoptivi, si-a construit campania electorala pe apararea “valorilor traditionale ale familiei americane” si pe condamnarea casatoriilor homosexuale. Dupa incidentele din iunie, care au iesit la iveala abia in aceasta saptamana, el nu va mai putea fi nici consilier in staff-ul prezidentiabilului republican Mitt Romney, noteaza agentia Associated Press. Deocamdata, partidul nu a reactionat decat prin trimiterea cazului in fata comisiei de etica.

In momentul arestarii senatorul Craig, cunoscut printre colegi drept membru al trupei Singing Senators, s-a legitimat si a negat inclinatiile sale homosexuale. El a recunoscut agresiunea, dar la audierile din instanta, luna aceasta, cand a acceptat sa plateasca cautiunea de 575 de dolari pentru eliberare. Abia dupa aceea incidentul a devenit public, in paginile ziarului “Roll Call”, un oficios al Congresului SUA.