Publicatia "Timpul" a dez­valuit, ieri, ca un grup de parlamentari apropiati ad­ministratiei prezidentiale de la Chisinau s-ar fi coalizat pentru a pregati schimbarea Codului Electoral din Repu­blica Moldova, care sa deschida calea alegerilor par­lamentare anticipate pe ambele maluri ale Nistrului.

Miscarea ar forta punerea in practica a pachetului de propuneri negociat in secret de Chisinau si Moscova cu privire la rezolvarea crizei transnistrene. Semnalul de alar­ma a fost tras de parlamentarul Gheorghe Susarenco, in plenul Legislativului.

Acesta a denuntat un posibil "complot" pus la cale de administratia pre­zidentiala si cercurile loiale Partidului Comunist din Parlamentul Republicii Moldova. Depu­tatul Susarenco a subliniat ca ideea crearii unui parla­ment comun pentru ambele maluri ale Nistrului cu o reprezentativitate in Legislativul de la Chisinau a separatistilor de la Tiraspol va legaliza puterea politica a unei tari straine, cu deputati subordonati structurilor de forta de la Chisinau. "in acest fel, rezolvarea conflictului transnistrean inseamna un control rusesc total asupra RepubliciiMoldova", a explicat Susarenco pentru "Timpul".