Politicieni italieni au inceput deja sa ia o serie de masuri menite sa stopeze acest fenomen alarmant pentru Italia. Ieri, primarul Romei, Walter Veltroni a venit la Bucuresti pentru a convinge guvernul roman sa ia masurile necesare pentru ca rromii sa nu mai paraseasca tara spre a se stabili in Italia.

Veltroni a anuntat instalarea a patru tabere in suburbiile Romei, in care vor fi cazati cetatenii de etnie rroma care cel mai probabil vor ajunge sa locuiasca pe strazi, in lipsa acestor tabere.

In prezent,in Italia se afla familii numeroase de etnie rroma care locuiesc in paduri, sub autostrazi suspendate sau , precum a fost cazul a 14 rromi descoperiti de catre politia italiana luna trecuta, in canalele de-a lungul drumului Appian.

„Trebuie sa remediem cumva situatia actuala si parte a acestui proces ar putea fi si o mai buna colaborare cu organizatiile de binefacere pentru a imbunatatii conditiile de trai si pentru a convinge parintii sa nu mai migreze” a declarat un oficial al primariei Romei care l-a acompaniat pe Veltroni in vizita sa de la Bucuresti.

In prezent, in capitala Italiei se afla 7.000 de cetateni de etnie rroma. Dintre acestia, numai 1.500 locuiesc in adaposturi special amenajate, restul, pe unde apuca.