Gaudin, al carui "prim obiectiv va fi obtinerea a cat mai multa eficienta in lupta impotriva delincventei", a declarat ca Parisul nu este "suficient de bine echipat la suprafata", in materie de aparatura video, si chiar "in mare parte subechipat", informeaza NewsIn.

"Avem progrese de facut", a spus el, amintind de Londra si Madrid si pledand pentru "o colaborare" cu aceste capitale. Aparatura video "constituie un instrument remarcabil de ajutor si elucidare", a spus Gaudin.

La jumatatea lunii mai, ministrul de intrene, Michele Alliot-Marie, a declarat ca riscul terorist este permanent in Franta. "Celula al-Qaida din Magrebul islamic", noua deumire a Gruparii salafiste algeriene pentru predicarea si lupta (GSPC), reprezinta un pericol serios pentru teritoriul francez, potrivit serviciilor secrete franceze.

Dupa alegerea lui Nicolas Sarkozy in functia de presedinte al Frantei, o grupare care sustine ca tine de al-Qaida ("Brigada Abou Hafs al-Masri - Divizia Europa") a promis o "campanie jihadista sangeroasa" in Franta, calificandu-l pe nou presedinte ca fiind "sionist".