"In acest moment, indivizi inarmati neidentificati incearca sa captureze sediul procuraturii generale", a comunicat joi partidul prorus condus de premierul Viktor Ianukovici, citat de Ria Novosti.

Potrivit agentiei Itar-Tass, procurorul general al Ucrainei, Sviatoslav Piskun, demis joi de presedintele Victor Iuscenko, a fortat intrarea in cladire, ajutat de trupele de interventie ale ministerului de interne. Dupa o serie de violente intre agentii de paza si trupele speciale, acestea au sigilat biroul procurorului. Ulterior, ministrul de interne, insotit de parlamentari ai coalitiei de guvernamint, a intrat in cladire.

Presedintele a convocat o intilnire a ministrilor responsabili cu securitatea, imediat dupa refuzul lui Piskun de a demisiona. Premierul Ianukovici a cerut si el o reuniune de urgenta a cabinetului sau, dupa ce a parasit o adunare a sefilor de guvern din fostele state sovietice, din sudul Ucrainei.

Victor Iuscenko l-a demis joi pe procurorul general, invocind cumulul de functii, Piskun detinind si un mandat de parlamentar din partea Partidului Regiunilor, condus de premierul Ianukovici, ceea ce contravine legilor ucrainene.