Alain Lamassoure, europarlamentar de centru-dreapta si potential ministru pentru Europa in viitorul guvern francez, a declarat ca autoritatile de la Paris vor fi de acord sa pastreze "cat mai mult posibil din textul original". Comentariile lui indica faptul ca Sarkozky sustine o reformulare a textului care sa contina, in principal, aceleasi elemente.

Referindu-se la eliminarea simbolurilor UE propuse in textul original, ca parte a unei abordari generale de inlaturare a elementelor constitutionale din noul tratat, Lamassoure a spus ca "Imnul european va fi intonat, iar steagul va fi ridicat indiferent daca va fi sau nu mentionat in noul tratat".El a adaugat ca acelasi lucru se aplica si in ceea ce priveste titulatura exacta a viitorului ministru de Externe al UE. "Cat timp statutul si prerogativele sale sunt mentinute, suntem de acord" cu o schimbare de titulatura, a spus Lamassoure, adaugand ca se asteapta ca noul "tratat obisnuit" - adoptat de Parlamentele nationale acolo unde este posibil - va avea maximum 130 de articole, in loc de cele 448 propuse initial. Modificarile institutionale trebuie sa ramana neschimbate, iar Carta Drepturilor Fundamentale - care este inclusa in textul initial si care a provocat o serie de probleme juridice in unele state membre - va fi mentionata intr-un singur articol. Privitor la partea a treia a Constitutiei, care include politicile UE, Lamassoure, care face parte din cercul de consilieri politici apropiati ai lui Sarkozy, considera ca "trebuie facuta distinctia intre prevederile care sunt deja prezente in tratatele anterioare si care pot fi eliminate, deoarece nu este nevoie sa fie reluate, si prevederile noi, care trebuie sa ramana".

El a spus ca Franta nu este dispusa la compromisuri in ceea ce priveste lista noilor domenii, unde deciziile trebuie luate cu majoritate calificata, recunoscand insa ca aceasta ar putea deveni una dintre cele mai serioase probleme, in special pentru Marea Britanie. Referindu-se la extinderea UE, Lamassoure a declarat ca Parisul va insista in urmatoarele luni asupra unei definiri a granitelor Uniunii si a unei "reorientari" a negocierilor cu Turcia. "Liderii UE i-au mintit pe turci in ultimii cativa ani, iar noua conducere franceza crede ca trebuie sa incetam sa mai facem asta", a spus el, adaugand ca opinia publica din majoritatea statelor membre UE se pronunta impotriva aderarii Turciei, acesta fiind si principalul factor care a determinat respingerea Constitutiei UE in Franta.