Americanii ar putea bombarda nu doar centrale nucleare si locuri unde banuiesc ca Iranul ar produce arme nucleare, ci si intreaga infrastructura militara a tarii. Lista tintelor ar include si centrala de imbogatire a uraniului de la Natanz si uzinele de la Isfahan, Arak si Busehr.

SUA ar putea lansa in orice moment o operatiune in forta impotriva Iranului, ce ar putea depasi ca miza neutralizarea obiectivelor legate de complexul energetic nuclear si armele de distrugere in masa ale acestei tari, scrie si revista britanica "New Statesman". Armamentul tactic pe care SUA l-au concentrat in regiune poate sa anihileze doar in cateva minute intreaga infrastructura militara, politica si economica a Iranului, potrivit publicatiei. Surse militare britanice au declarat, sub protectia anonimatului, ca "armata americana s-a reorientat spre Iran", imediat dupa rasturnarea regimului din Irak al defunctului presedinte Saddam Hussein. "New Statesman" sustine ca punerea la punct a unui plan de actiuni impotriva Teheranului nu a putut fi impiedicata nici macar de greutatile cu care se confrunta administratia Bush in Irak.

La operatiunea respectiva, avand numele de cod "Libertate pentru Iran", conducerea militara americana a lucrat timp de patru ani. in acest moment, SUA dispun in Golful Persic de doua portavioane, dar alte trei-patru sunt pregatite pentru a fi trimise in regiune in cazul declansarii unor operatiuni militare.