Mormantul apologetului crestinismului se afla acolo unde era de asteptat: intr-o cripta subterana de sub sfantul Altar a bazilicii “Sfantul Pavel din afara zidurilor” din Roma.

Sarcofagul Sfantului Apostol Pavel, cel mai respectat apostol al crestinatatii, a fost descoperit in urma unor sapaturi arheologice efectuate la Roma. Mormantul apostolului, apologet al crestinismului, se afla sub biserica despre care traditia spune ca a fost construita deasupra locului unde este ingropat sfantul apostol. Momentan nu se stie daca in sarcofag se gasesc mostele sfantului aopstol. Referitor la aceasta descoperire, mai multe amanunte vor fi date publicitatii, de Vatican, la inceputul saptamanii viitoare.

In decursul veacurilor, pe locul de veci al Sfantului Apostol nu s-au facut sapaturi arheologice. Sarcofagul a fost descoperit sub altarul principal al bazilicii, acolo unde se afla un epitaf cu inscriptia "Pavel, apostol, mucenic". Pe capacul sarcofagului se afla un orificiu cu diametrul de aproximativ 10 cm prin care, potrivit arheologilor, se introduceau bucati de materiale, in mormant, pentru a se sfinti, dupa care, erau respectate asemeni relicvelor.

Sfantul Apostol Pavel a fost, la inceput, fariseu iar in spiritul iudaismului conservator a participat la persecutii impotriva crestinilor si la uciderea Sfantului Apostol si Arhidiacon Stefan. In jurul anului 67 d.Hr., la Roma, a fost ucis ca un mucenic, impreuna cu Sf. Apostol Petru. Traditia spune ca, dupa ce i-a fost tait capul, sfantul a continuat sa-l slaveasca pe Dumnezeu iar pe locul unde a cazut, au izvorat trei izvoare (in prezent, acolo se afla Manastirea "Trei Fantani").


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.