Mexicanii au poate cea mai condimentata "bucatarie" din lume, mincarurile lor uzuale fiind recunoscute drept "ingrozitor de iuti" de majoritatea europenilor. La Conventia anuala a ardeiului iute, care a avut loc ieri, in Mexico City, ministrul mexican al Agriculturii a afirmat ca ardeiul iute este "un veritabil simbol national", intrucit nici un alt popor nu consuma cantitati atit de mari de "chilli" precum mexicanii: cite opt kilograme de persoana, pe an. Dragostea mexicana pentru ardeiul iute dateaza din timpul civilizatiei pre-columbiene, aztecii fiind recunoscuti drept mari amatori de ardei iuti. Astazi, in cofetariile mexicane se gasesc pina si prajituri condimentate cu boia iute, pe care le consuma inclusiv copiii de trei - patru ani.
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Mexicanii consuma cite opt kilograme de ardei iute pe an.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Mexicanii consuma cite opt kilograme de ardei iute pe an.