Patronul clubului Chelsea, Roman Abramovici, este principala tinta a rapitorilor din Marea Britanie, se arata intr-un raport al politiei, informeaza publicatia Sunday Mirror. Magnatul din industria petrolului i-a devansat in topul personalitatilor vizate de rapitori pe premierul Tony Blair, regina Elisabeta a II-a si printul William.

Abramovici, in varsta de 38 de ani, are o avere de peste 18,4 miliarde de euro, fiind pe locul al 38-lea in topul miliardarilor lumii, conform Forbes. El a platit 204 milioane de euro la preluarea clubului Chelsea, in 2003, iar averea sa mai include un iaht de 99,1 milioane euro, o casa in centrul Londrei si o proprietate in Sussex.

In raportul politiei se mentioneaza ca atat Abramovici, cat si sotia sa Irina si cei cinci copii ai lor se afla in mare pericol, deoarece ar putea fi rapiti pentru obtinerea unei recompense consistente.

Masurile de securitate pe care Roman Abramovici si le-a luat sunt mari, dar nu la nivelul celor aplicate in cazul lui Tony Blair sau al reginei Elisabeta a II-a. "Nici o persoana intreaga la minte nu ar incerca sa se apropie de politicieni importanti sau de membrii casei regale", a continuat reprezentantul politiei, care a precizat ca principala amenintare pentru Abramovici ar putea veni din Rusia.