In prezent, cea mai inalta cladire din lume este Burj Khalifa, din Dubai, cu 828 de metri.

Cladirea va fi construita in orasul Jeddah, situat pe coasta saudita a Marii Rosii, a anuntat compania Kingdom Holding, condusa de printul miliardar Alwaleed bin Talal, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

Turnul va avea o inaltime de peste 1.000 de metri, va include un hotel, apartamente si birouri, urmand sa ocupe o suprafata de 500.000 de metri patrati, potrivit unui comunicat postat de Kingdom Holding pe bursa de la Riad.

Kingdom Holding a semnat un acord cu grupul Bin Laden, prin care acesta din urma va prelua o participatie de 16,63% la Jeddah Economic, firma care va construi turnul. Kingdom va detine 33,35% din actiunile Jeddah Economic, Abrar International Holding 33,35%, iar investitorul Abdurrahman Sharbatly are 16,67%.

Printul Alwaleed, care controleaza 95% din Kingdom Holding, si-a concentrat investitiile in domeniile bancar, hotelier si media, ajungand la participatii importante in companii precum Citigroup, News Corp, Apple si Time Warner. Alwaleed a fost in ultimii 20 de ani cea mai bogata persoana din Orientul Mijlociu.

Grupul Bin Laden a fost infiintat in 1931 de seicul Mohammed Bin Laden Sayyid. Acesta a avut de-a lungul vietii 22 de neveste si 53 de copii, intre care si Osama Bin Laden.