"O femeie tanara si frumoasa ar putea veni sa vorbeasca cu tine. Primul lucru pe care trebuie sa il faci pentru a te proteja de o astfel de situatie este sa te rogi la Allah pentru a ramane de neclintit. Al doilea lucru este sa gasesti o scuza pentru a te indeparta de ea si care sa fie realista si sensibila, ca de exemplu ca ai o prietena de mai multi ani careia ii esti fidel sau ca esti homosexual", afirma manualul, potrivit MEDIAFAX.

Aceasta sugestie este doar una dintre numeroasele recomandari continute in acest manual de 64 de pagini, scris in engleza pentru a incerca sa impiedice politia si MI5 sa descopere identitatea teroristilor care orchestreaza atacuri pe teritoriul britanic. Acesta a fost realizat de un lider taliban din Afganistan si a fost descoperit de Sunday Mirror, sub protectia unei parole, pe un site de promovare a jihadului folosit de celulele britanice.

Ghidul a fost publicat dupa uciderea lui Osama ben Laden, sugerand ca liderii Al-Qaida si cei talibani sunt hotarati sa lanseze atacuri de razbunare in Marea Britanie, comenteaza publicatia.

In introducere, se poate citi: "Scopul nostru este sa publicam o versiune in engleza pentru un curs de instruire pentru a furniza principiile elementare de securitate pentru fratii care lucreaza in Europa".

Alte sfaturi ii avertizeaza pe adepti sa nu intre in contact prea mult cu vecinii si sa poarte ochelari de soare pentru a fi identificati mai greu.