"Potrivit ultimelor informatii, 52 de persoane se aflau la bordul avionului, dintre care 44 au murit iar opt au fost ranite", a declarat un oficial din cadrul ministerului pentru RIA Novosti.

Avionul, un TU-134 apartinand companiei RussAir, a incercat sa aterizeze cu putin timp inainte de miezul noptii pe o autostrada, la un kilometru de aeroportul Petrozavodsk, potrivit aceleiasi surse. In urma impactului, fuselajul aparatului s-a rupt si avionul a luat foc.

Cadavrele erau imprastiate pe autostrada, a declarat o sursa aeronautica pentru agentia Interfax, precizand ca avionul nu a lovit cladirile rezidentiale in incercarea de a ateriza, transmitre MEDIAFAX.

Accidentul ar fi putut fi provocat de conditiile meteorologice nefavorabile, a apreciat directorul aeroportului Petrozavodsk, Aleksei Kuzmitki, citat de Interfax. O ceata densa acoperea regiunea in momentul aterizarii avionului TU-134.

Cei opt supravietuitori ai catastrofei au fost spitalizati, unii dintre ei fiind in stare grava, a declarat o purtatoare de cuvant a Ministerului pentru Situatii de Urgenta, Irina Andrianova, pentru RIA Novosti.

Avionul, care avea la bord 43 de pasageri si noua membri ai echipajului, se deplasa pe ruta Moscova-Petrozavodsk, capitala Kareliei.

  • Victimele accidentului

Un suedez, un olandez si doi ucraineni se afla pe lista persoanelor decedate, impreuna cu o familie cu patru membri care aveau nationalitate rusa si americana, a declarat Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta.

Pe lista victimelor figureaza si numele unui arbitru de fotbal, Vladimir Pettai, in varsta de 38 de ani, care arbitra din 2003 in prima divizie rusa si devenise in 2010 arbitru international.

Asociatia arbitrilor rusi a confirmat decesul acestuia si a prezentat condoleante familiei intr-un comunicat.

Vladimir Pettai a arbitrat in urma cu cateva zile meciul cu numarul 100 in prima divizie rusa intre Rubin Kazan si Dinamo Moscova.